11 Ekim 2012 Perşembe

Monica Bellucci

Monica Bellucci (d. 30 Eylül 1964), İtalyan sinema oyuncusu ve eski model. "Monica Anna Maria Bellucci" Città di Castello, Umbria, İtalya'da nakliyat şirketi sahibi Luigi Bellucci ile ressam Maria Gustinelli'nin kızı olarak dünyaya geldi. 16 yaşında Liceo Classico isimli okula başladığı sıralarda modellikle tanıştı. İlkin, Perugia Üniversitesi'nde avukatlık kariyerinde ilerlemek için hukuk eğitimi gördüğü sıralarda okul masraflarını karşılamak amacıyla modellik yaptı. Fakat modelliğin cazibesi Monica'yı hukuk eğitiminden uzaklaştırdı.
1.73 cm boyundaki Bellucci, 1988’de Avrupa’nın moda merkezlerinden biri olan Milano’ya taşındı ve güzelliği ile kısa sürede dikkat çekti. Bir süre sonra Elite Model Management ile anlaşan Bellucci 1989’dan itibaren önce Paris’te göze çarptı, ardındansa Avrupa dışında New York’ta da tanınan bir model haline geldi. Fransız Elle Dergisi gibi dergiler için poz verdikten sonra Giuseppe Tornatore’nin çektiği Dolce & Gabbana’nın Black & White reklam filminde oynadı.
1989’da oyunculuğa geçmek için dersler almaya başlayan Bellucci, 1990’ların başında birkaç televizyon filminde küçük roller aldı. 1992 yılında ilk büyük sinema denemesi olan ve Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins ve Keanu Reeves’in başrollerinde olduğu Francis Ford Coppola filmi Bram Stoker’s Dracula'da, Dracula'nın vampir kadınlarından birini canlandıran Bellucci, 2000’e kadar yaklaşık 20 filmde küçüklü büyüklü rollerde oynadı.
 İlerleyen yaşına rağmen kadınsılığıyla halen ününün doruklarında olan Bellucci, blogumuza da uygun bir şekilde tam bir külotlu çorap tutkunu. Ve tipik bir Akdeniz kadını.
 



 

1 yorum:

  1. Monica'yı paylaşman harika bi fikir... Keşke filmlerinden sadece yürüdüğü sahneleri koyarak bir video şöleni yaşatsaydın :)

    YanıtlaSil